La Fiscalia de França obre una investigació sobre la presumpta obsolescència programada d’Apple


10 enero 201801 Mundo TIC
x

Fiscalia de França ha obert una investigació preliminar contra l’empresa nord-americana d’equips electrònics, programari i serveis en línia Apple per presumpta obsolescència programada, segons han informat aquest dilluns fonts judicials

La perquisició, que ha estat oberta després que una organització de consumidors presentés una denúncia, estarà dirigida per la Direcció General de Competència, Assumptes del Consumidor i Control del Frau (DGCCRF, en francès), que forma part del Ministeri d’Economia.

Apple va reconèixer el mes passat haver pres una sèrie de mesures per fer front a les queixes per la despesa de bateria dels seus dispositius, la qual cosa podria tenir un efecte negatiu sobre la velocitat dels processadors, especialment en alguns models antics d’iPhone.

La investigació de la Justícia francesa podria durar mesos depenent dels descobriments que es registrin. Un cop acabada, el cas podria donar-se per tancat o passar a mans d’un jutge per a una perquisició en més profunditat.

Sota la legislació francesa, les companyies poden pagar multes de fins a un 5 per cent els seus beneficis anuals si escurcen la vida útil dels seus productes deliberadament.

Apple ja s’enfronta a diverses denúncies d’aquest tipus als Estats Units per haver estafat els usuaris d’iPhone per ralentir els dispositius sense dur a terme cap tipus d’advertiment previ.

 .

Original a: aldia

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain