La fibra òptica arribarà a tots els municipis lleidatans abans del 2023


12 septiembre 201803 Catalunya TIC
xxx

El projecte contempla desplegar 1.500 quilòmetres de cable de fibra òptica per connectar els 231 pobles i ciutats i els 178 polígons industrials que hi ha.

 La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida han arribat a un acord per “accelerar de manera consensuada” el desple gament de la fibra òptica a tots els municipis de la demarcació abans del 2023 . Així ho han explicat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació, Josep Reñé.

En concret, es desplegaran 1. 500 quilòmetres de cable de fibra òptica que faran arribar la connexió d’alta velocitat als 231 municipis i 178 polígons industrials que hi ha a la demarcació . Aquesta iniciativa es complementa amb la voluntat de la Generalitat de portar la seva xarxa neutra de fibra òptica a les cinc capitals de comarca – El Pont de Suert, Les Borges Blanques, Sort, Solsona i Vielha – que encara no hi estan connectades abans del 2020.

Així, i a manca de tancar els darrers serrells de l’avantprojecte, s’espera que els pressupostos de les dues administracions per al 2019 contemplin una partida per poder licitar les obres i es pugui començar a tirar endavant aquest mateix 2019.

El conseller Puigneró ha recordat que “el Govern té com a objectiu prioritari garantir l’equilibri i cohesió social i territorial , i que el desplegament d’infraestructures digitals d’alta capacitat assegura la igualtat d’oportunitats per a totes els ciutadans i ciutadanes, empreses i entitats de tots els municipis de Catalunya” ja que “no es pot garantir un desenvolupament social i econòmic sense accés a uns serveis de telecomunicacions de qualitat”.

Fins al dia d’avui, el Govern ha desplegat 515 quilòmetres de fibra a les comarques lleidatanes amb un cost de 15 milions d’euros.

Aquest acord s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.

fuente: SmartCAT

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain