La directora de l’ICD: “el masclisme és molt nociu per a les dones, però també per als homes”


17 abril 201805 Dona TIC
sex
La directora de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Ramon, i el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Agustí Colomines, han inaugurat la Sessió sobre les noves masculinitats: per a una convivència en igualtat Es tracta de la primera jornada per reflexionar sobre l’impacte del sexisme en la vida dels homes que organtizen l’ICD i l’EAPC.
 
La sessió ha comptat amb l’assistència de 180 persones dels cossos tècnics de l’administració pública i ha estat impartida per l’antropòleg i treballador social, investigador i formador en gènere i masculinitats Ritxar Bacete. També ha comptat amb la intervenció de Heinrich Geldschläger, psicòleg i psicoterapeuta de l’entitat Conexus.
 .
La directora de l’ICD ha recordat que els models de gènere s’aprenen a través del procés de socialització i no són biològics sinó culturals, raó per la qual “evidentment, ens hem de poder plantejar si aquests rols ens convenen o no, ens permeten créixer o en patim conseqüències nocives. El masclisme és molt nociu per a les dones però també per als homes. Per dur a terme el desbancament del patriarcat necessitem que els homes tampoc hi donin crèdit”.
.
Núria Ramon ha subratllat que “Cal deconstruir mites, pors, dubtes i veure la crisi de la masculinitat com a oportunitat de canvi i de millora. La transformació de la cultura de la masculinitat suposa enriquir-la, ampliar-ne l’àmbit emocional del que suposa ser home incorporant com a ingredients el temps de cura i dedicació a un mateix i als i les altres. Volem una societat més lliure, equitativa, en què la sostenibilitat de la vida sigui valorada com es mereix”.

 

Segueix llegint l’original a: premsa.gencat

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain