La Diputació connecta el territori amb les TIC


Amb la voluntat de connectar tecnològicament la demarcació, la Diputació de Barcelona treballa per continuar oferint uns serveis tecnològics de qualitat a través de la Xarxa de Biblioteques, als ajuntaments, a la Xarxa Parcs Naturals i als equips de vies locals de tot el territori. Mostra d’això és que la corporació gestiona, en total, un equipament integrat per més de 5.000 ordinadors i gairebé 900 impressores; a més de mantenir més de 800 línies que permeten les connexions telemàtiques dels diferents centres.

En l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), durant l’any 2018 el servei de wifi a la Xarxa de Biblioteques va superar els 2,2 milions de sessions; xifra que suma als 1,7 milions de sessions del servei “Internet i més”, a través del qual els usuaris de les biblioteques poden disposar d’ofimàtica i navegació als ordinadors de les biblioteques. D’altra banda, al llarg de l’any passat es van atendre més de 9.600 sol·licituds i la Xarxa de Biblioteques va oferir els seus serveis a través de 480 línies de connectivitat de dades, més de 4.700 ordinadors, 227 tauletes i unes 800 impressores.

El desplegament tecnològic al territori també es fa a través de la Xarxa de Parcs Naturals que, en conjunt dels 12 centres repartits, compta amb un equipament informàtic de més de 340 ordinadors,  50 tauletes i 36 impressores, juntament amb 40 línies de connectivitat.

També destaca l’atenció a 277 municipis i a 253 entitats municipals de la demarcació de Barcelona, mitjançant més de 27.000 bústies de correu corporatives i més de 280 línies de connectivitat de dades. A més, durant l’any passat la Diputació de Barcelona va atendre més de 3.070 peticions d’atenció i suport tècnic.

Finalment, l’equip de

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain