Jordi Puigneró: “Aquesta experiència de vot electrònic és un camí sense retorn”


8 marzo 201900 TOP, 90 Pae, Tec Cat
Z-FOTO-BDOT
  • El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha impulsat avui una primera experiència de vot electrònic en les eleccions sindicals a l’Administració
  • El conseller assegura que “com a Govern, aspirem a convocar ben aviat unes eleccions on es pugui votar per via telemàtica”
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró,ha visitat aquesta tarda el punt de votació on s’ha dut a terme la primera experiència de vot electrònic en un procés electoral convocat per la Generalitat, amb motiu de les eleccions sindicals que s’han celebrat a l’Administració de la Generalitat.
Puigneró ha destacat que “aquesta experiència de vot electrònic a les eleccions sindicals marca el camí a seguir. Un camí sense retorn.”
 
Així, el conseller ha explicat que s’està tramitant al Parlament l’avantprojecte de llei per permetre el vot electrònic dels catalans i catalanes residents a l’exterior. “És una política que des del Govern de Catalunya volem impulsar i que en els propers anys es comenci a normalitzar la cultura del vot electrònic”, ha assegurat Puigneró. El conseller ha recordat que “hi ha alguns països que ens porten avantatge” i que, per exemple, “a les eleccions celebrades a Estònia aquest cap de setmana, el 43% de la població va votar electrònicament”.
 
“Com a Govern, aspirem a convocar ben aviat unes eleccions on es pugui votar per via telemàtica”, ha apuntat Puigneró.
El conseller ha subratllat que “la tecnologia ja està madura i ens ofereix seguretat, privacitat i integritat del vot” i ha afegit que “el que manca és generar la confiança en la ciutadania”
L’experiència de vot electrònic viscuda avui és pionera en l’àmbit de l’Administració i ha estat impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en una mesa de 249 electors. Els electors que hi han participat ho han fet de manera voluntària, en una sala annexa al punt de votació. Els i les votants han pogut votar a través d’un ordinador, d’una tauleta o des del seu propi mòbil amb totes les garanties de privacitat i seguretat.

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
julio 2019
L M X J V S D
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain