Del telègraf a internet


18 diciembre 201800 TOP, 02 Catalunya TIC, 90 Pae
x

Quan va sorgir l’escriptura fonètica? Què és la telegrafia òptica? Quina ha estat l’evolució de la viquipèdia? Com eren els primers telèfons? Què té a veure el CERN (Organització Europea per a la Recerca Nuclear ) amb la invenció de la web? El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) facilita un nou blog per compartir coneixements sobre tecnologies de la comunicació: internet, telefonia mòbil, comunicació de dades…i per poder entendre millor el seu origen i funcionament.

En els darrers anys la utilització de les tecnologies de la comunicació s’ha estès enormement, sobretot a partir d’Internet. A la nostra vida quotidiana normalitzem l´ús d’aquestes tecnologies en infinitat de situacions : per enviar-nos missatges (e-mails) , per relacionar-nos (xarxes socials), per aprendre (plataformes e-learning), per difondre informació (webs), per compartir-la (blogs), per comprar (comerç electrònic) … però sovint desconeixem el seus fonaments científics i tècnics.

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el doctor en enginyeria industrial Jordi Castells han publicat el blog  “Del telègraf a Internet”, un espai virtual on debatre sobre la història de les tecnologies de la comunicació.

Continguts del blog
Són tant de tipus històric com tècnic, perquè entenguem els fenòmens científics i tècnics que fan possible les noves formes de comunicació que emprem avui dia. Pots trobar informació sobre la història de les TIC, des dels sistemes més antics de comunicació fins als actuals, passant pel telègraf, el telèfon …. Algunes entrades del blog estan relacionades amb temes com la invenció de la web, la viquipèdia, la geolocalització (GPS), la intel·ligència artificial, el naixement del telèfon, la nanotecnologia…

Si t’interessa aprofundir en l’evolució de la ciència i la tècnica, a l’espai del blog Recursos trobaràs referències a llibres, articles, documentals, material pedagògic i adreces web per ampliar coneixements. I si vols participar-hi, subscriu-te! També disposa d’informació sobre museus i exposicions relacionats amb les tecnologies de la comunicació.
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), un dels quatre museus nacionals de Catalunya, es troba a Terrassa, en una antiga fàbrica modernista.

 Blog Del telègraf a internet

.

.

.

.

.

.

.

 

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain