Huawei presentarà el seu sistema operatiu per a mòbils al juny


5 junio 20190 Top
20190605040535-imagen-destacada-518.jpg

La tecnològica xinesa Huawei ja té gairebé a punt el sistema operatiu que reemplaçarà Android. Internament es diu HongMeng, i s’espera que totes les aplicacions que funcionen a Android també ho facin en aquest nou sistema operatiu.

Així ho ha assegurat un directiu de l’empresa a la publicació especialitzada Techradar: «Huawei sàvia que això arribaria i s’estava preparant. El sistema operatiu estavaa punt el gener del 2018 i era el nostre pla B», va afirmar Alaa Elshimy, vicepresident de la divisió d’empreses de Huawei al Pròxim Orient.

«Nosaltres no volíem llançar el sistema operatiu al mercat ja que teníem una forta relació amb Google i d’altres, i no volíem arruïnar aquesta relació. Ara, el presentarem el mes que ve», va afegir.

La resposta arriba després que Google hagi hagut de posar a fi a les relacions amb Huawei (i per tant, deixar de subministrar Android als telèfons de l’empresa) per la pugna comercial que mantenen els EUA i la Xina. El llançament d’aquest sistema operatiu serà, doncs, clau per al futur de la firma.

El sistema operatiu, el nom comercial del qual podria ser ArkOS, funcionarà en tota mena de dispositius: mòbils, tauletes, rellotges intel·ligents, cotxes…

També s’espera que les aplicacions d’Android siguin compatibles amb el sistema operatiu, tot i que s’haurà de veure el nombre d’apps que aconsegueix atraure aquesta nova proposta.

Fuente de la imagen: www.elperiodico.cat

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
  • Aprovecha el fin de semana para profundizar en nuestros contenidos (14 diciembre 2019)
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain