GIRONÈS / Ciberassetjament: «La violència física o verbal cara a cara ha disminuït, però per la xarxa no»


13 noviembre 201709CTIC
X

Una experta de la Universitat de Girona alerta que «el gran problema» del ciberassetjament és que els adolescents no són conscients que fan res mal fet

La inconsciència de fer res mal fet quan es reprodueixen missatges ofensius o es difonen fotografies per les xarxes socials o els serveis de missatgeria virtual és, en opinió de la doctora en Pedagogia Núria Felip, «el gran problema» relacionat amb l’assetjament escolar als centres educatius. El ciberassetjament és la modalitat de bullying que, segons l’última Enquesta de Convivència Escolar i Seguretat, manté una línia a l’alça entre l’alumnat de Secundària.

A més d’especialista en Didàctica i Organització escolar a la Universitat de Girona, Núria Felip és cap d’estudis de Secundària al col·legi Cor de Maria de la Bisbal d’Empordà i, a partir de la seva experiència, afirma que els adolescents «no veuen la importància de dir o fer determinades coses a través d’Internet, no detecten que està mal fet perquè són nadius de la xarxa i tot ho fan a través d’ella».

Així, l’experta coincideix amb les conclusions principals d’un estudi realitzat per les conselleries d’Interior i d’Ensenyament: entre l’alumnat d’ESO, Batxillerat i dels cicles formatius de grau mig, la percepció d’assetjament escolar s’ha reduït una mica, però el ciberassetjament ha augmentat. En xifres, el 9,9% dels joves enquestats –8.749 de 110 centres educatius catalans– han estat víctimes de bullyingi 4 de cada 10 l’han patit a través de canals digitals.

 

segueix llegint l’original en: diaridegirona

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain