GIRONA / L’IAS adopta el sistema Silicon de gestió electrònica integral de la farmàcia hospitalària


9 julio 201802.00 Catalunya
x

El nou programa basat en SAP inclou els processos de subministrament, emmagatzematge i distribució dels fàrmacs de manera integrada, a més dels processos de prescripció, validació i administració electrònica

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), responsable dels hospitals de Santa Caterina i Dr. Josep Trueta ha incorporat el sistema Silicon de gestió electrònica integral de la farmàcia hospitalària. Aquest nou programari permet integrar en un sol sistema el subministrament, emmagatzematge i distribució dels fàrmacs, la gestió econòmica i financera de l’IAS basada en SAP i la gestió dels processos de prescripció, validació i administració electrònica dels medicaments.

D’aquesta manera, el sistema millora l’eficiència i seguretat en l’ús de medicaments i optimitza els circuits de distribució i accés. A més, els professionals també n’obtenen un suport durant tot el procés farmacoterapèutic gràcies a la informació en temps reals que ofereix el programari.

Silicon és el mateix sistema de gestió que fa servir l’Institut Català de la Salut, de manera que els professionals de l’IAS tindran accés a la metodologia i eines de treball de l’ICS.

El procés d’implementació del nous sistema s’ha fet durant quatre mesos i ha comportat la formació de més de 500 professionals. A més, el canvi d’entorn de gestió ha suposat la revisió i actualització de més de 1.500 fitxers de medicaments.

Aquesta canvi és un pas més en la voluntat d’integrar la gestió dels sistemes d’informació de l’IAS amb els sistemes emprats per l’ICS.

alta

Sobre el autor

mm

Patricia


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain