VAGA FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ: TOTA LA INFORMACIÓ


6 marzo 201990 Pae
20190306052659-Z-FOTO-BDOT-10.jpg

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones. Com ja va passar l’any passat, s’ha convocat una vaga feminista per denunciar la discriminació salarial, la precarietat laboral, la violència masclista i sobrecàrrega de les tasques de cura que pateixen les dones. Ara fa un any, la consciència feminista va viure un impuls important després de casos com els de la Manada o el moviment #MeToo, i els carrers de totes les ciutats es van omplir en desenes de mobilitzacions.

Qui convoca la Vaga Feminista?

La convocatòria oficial part de les centenars d’organitzacions de dones estatals, autonòmiques i locals que conformen el Moviment Feminista. S’han articulat al voltant de la Comissió 8 de Març, un espai de coordinació creat el 1977 per tal d’acordar les accions del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Mitjançant assemblees mensuals s’han anat polint aportacions d’aquesta pluralitat d’entitats fins a construir un argumentari comú per cridar a la mobilització aquest dia.

La Comissió 8M ha anat creixent en els darrers anys: de les reunions de 20 persones de fa 5 anys, va passar a més de 40 de fa tres anys, i d’aquí a les més de 250 persones en l’actualitat.

És legal fer vaga el 8 de març?

Sí. El sindicat UGT ja ha registrat una convocatòria de vaga general per a aquest divendres 8 de març. Fa una crida a fer aturades de dues hores per torn “com a mínim” en els centres de treball, tot i que donarà cobertura legal als treballadors per secundar la vaga durant les 24 hores.

Per la seva banda, CCOO també convocarà una vaga general laboral de dues hores per torn, tot i que serà ampliable a 24 hores en aquells sectors en què la força sindical determini. Concretament, la Federació de l’Ensenyament de CCOO ha convocat aquest any una vaga general de 24 hores en el sector educatiu, el primer en què s’ha plantejat una aturad

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
julio 2019
L M X J V S D
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain