Espanya denega els visats a dos activistes del Congo per participar en el Mobile alternatiu


28 febrero 2018NOTICIAS
x

Sylvie Luzala i Erick Kambale havien de participar dimecres en la tercera edició del Mobile Social Congress, organitzat per Setem Catalunya, per explicar les implicacions que la tecnologia mòbil té en la guerra, la violència i la violació de drets humans a la República Democràtica del Congo (RCD)

On hi ha el 80% de les reserves mundials de coltan, el mineral bàsic per al sector. Però no ho podran fer. Tampoc podran fer la gira de conscienciació que tenien prevista per Manresa, Castelldefels i Cornellà, convidats per l’Associació Catalana per la Pau.

L’ambaixada espanyola a Kinshasa, la capital del país, els ha denegat el visat perquè, segons la resolució del recurs, “no s’aporta documentació addicional que permeti valorar positivament l’objecte del viatge” i perquè “l’objecte i les condicions del viatge no són fiables”. “Hem aportat fins a una vintena de documents que inclouen dues cartes oficials de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona que avalen el viatge”, explica Joana Mariné, responsable de projectes amb l’Àfrica de l’Associació Catalana per la Pau.

L’any passat l’ambaixada al Congo va concedir 720 visats, segons dades de l’Oficina d’Informació Diplomàtica d’Espanya, per això des de l’associació no s’expliquen que els hi hagin denegat. “Estem acostumats a demanar visats per poder portar activistes de països com Palestina, el Iemen o Mali, i és la primera vegada que ens passa això -afegeix Mariné-. Ens han demanat més papers que mai, fins i tot un extracte dels comptes de l’associació, gens habitual, i ho hem presentat tot”.

Segueix llegint l’original a: ara

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain