ESDEVENIMENT IMPORTANT / Tot a punt per a la Diada de les TIC de Catalunya


18 septiembre 20170 Top
FRANKFURT, GERMANY - AUG 23: The Famous Big Euro Sign at the European Central Bank on August 23, 2012 in Frankfurt, Germany. The bank was established by the Treaty of Amsterdam in 1998.

Més de 600 professionals ja s’hi han inscrit

.

.

  • Aquesta jornada és un referent dins el sector i espera l’assistència de 1.200 professionals, empresaris i representants de tots els àmbits de les TIC de Catalunya.
  • El col·lectiu de professionals TIC debatrá sobre els temes que ara mateix preocupen al sector, com són les noves professions digitals, la ciberseguretat, la intel·ligència artificial, el Big Data, els reptes de l’Administració Pública i les oportunitats per a emprenedors en aquest escenari.

 

 

Consulta el programa I  Registrar-se

 

La Diada de les TIC, a la què ja s’han inscrit més de 600 professionals, i s’espera que s’inscriguin un total de 1.200 representants de tots els àmbits de les TIC de Catalunya, està enfocada a la “Societat Digital: la indústria es reinventa”. En el programa, després de la conferència inaugural i abans de la ponència magistral, hi ha previst un únic bloc de 5 sessions paral·leles, on debatran els temes més rellevants, tant per a la indústria com per a la societat.

Revolució digital

Les professions digitals prenen cada cop més protagonisme dins les empreses, que intenten per tots els mitjans retenir tot aquest talent. A més, les noves formes de fer negocis, les innovadores tendències en publicitat i màrqueting i els nous hàbits de consum dibuixen un escenari on les xarxes socials juguen un paper important a l’hora d’atraure clients, on les organitzacions han de fer front a nous reptes, on la figura del consumidor digital fa replantejar tots els paradigmes establerts i on es materialitzen negocis del futur.

Dani Pujol Bel, president de GrausTIC des del passat mes de novembre, ha afirmat que “el ràpid avenç de les telecomunicacions ha propiciat que les TIC tinguin un paper absolutament fonamental tant en el creixement de la indústria i la seva evolució, com per proporcionar eines que permetin desenvolupar una societat més tecnològica”, i ha destacat el paper que juga tant l’associació com els diferents actors implicats en aquesta “nova revolució”. El president ha remarcat que un dels objectius d’aquesta nova etapa de l’associació és “augmentar la representativitat del sector i garantir la continuïtat del col·lectiu de professionals TIC”, “i per aconseguir-ho és important col·laborar estretament amb altres institucions, empreses i administracions”.

Ciberseguretat, intel·ligència artificial i Big Data

La revolució digital mundial en la que ens trobem immersos, i l’ús intensiu de les telecomunicacions i la informàtica ha provocat que la ciberseguretat sigui una peça clau i imprescindible per poder protegir les dades de les persones. La digitalització i l’ús massiu de dispositius connectats han fet aparèixer nous reptes i noves amenaces. A això, cal sumar-li el fet que el Reglament General de Protecció de Dades imposat per la Unió Europea, que entrarà en vigor el 25 de maig de 2018, obligarà a les empreses a incorporar 350.000 professionals experts en ciberseguretat.

Vivim hiperconnectats, i les empreses han de reunir esforços per analitzar les dades que generen els consumidors digitals i dissenyar serveis a mida per a ells. Aquesta recopilació de dades, conegut com Big Data, involucra a Administracions, empreses i organitzacions, i ha permès l’aparició de nous models de negoci, organitzatius i de relació amb els clients, els usuaris i els ciutadans.

Aquesta cita ja és un referent dins el sector i compta amb la presència de ponents i moderadors de nivell, com Àlex Sicart (CTO), David Andés (CEO and Co-founder) i Elsa Rodríguez (CDO) de SHARGE, Pedro Pablo Pérez Garcia, (CEO Eleven PAtHS) i Josep Ramon Ferrer, (Institutional Business Development Director de Doxa Innova & Smart). Els hàbits digitals relacionats amb les noves competències i professions; la ciberseguretat associada a la nova indústria emergent; la intel·ligència artificial i el Big Data; les competència digitals i l’empreneduria són els cinc temes principals que es tractaran a les taules de debat programades. Durant la jornada també s’entregaràn els Premis Excel·lència 2017.

L’acte estarà presidit per l’Il·lma. Sra. Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona; l’Il·lm. Sr. Roger Loppacher, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya; l’Il·lm. Joan Romero, conseller delegat d’ACC1Ó; l’Excm. Sr. Xavier Fonollosa, president de Localret i alcalde de Martorell; l’Il·lm. Sr. Emili Rousaud, vicepresident de PIMEC; i l’Il·lm. Sr. Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

Consulta el programa /  Registrar-se

 

 

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
Sorry - nothing planned yet!
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain