BARCELONA / Empreses que són notícia


7 septiembre 201803 Catalunya TIC
x

Indianes, start-up del Viver Elisava situada a la Incubadora Almogàvers, llança la seva segona col·lecció de calçat sostenible, ètic i local.
En un sector contaminant com el de la moda, Indianes té com a filosofia de negoci utilitzar materials naturals i ecològics com, per exemple, el cànem,  o material tèxtil provinent d¿ampolles de plàstic recuperades del mar i mesclades amb cotó reciclat.

Col·laboren amb fundacions o associacions que recullen materials reciclats, com les ampolles del mar que les porten als proveïdors per tal de processar-les.

Fins al moment, la start-up creada per Ivan Rojas i Diana Feliu, exalumnes d¿Elisava, comercialitza únicament per e-commerce, però té la voluntat
de fer el salt internacional a Itàlia, Alemanya o França.

La fabricació de les sabates es duu a terme en empreses familiars sabateres tradicionals d’Elx.

Asuni, la companyia catalana que Barcelona Activa va veure néixer, supera els sis milions de facturació. El seu software per a arquitectura VisualARQ triomfa arreu del món, i ha sigut una eina clau en la construcció del Louvre d¿Abu Dhabi, un del seus grans projectes. La facturació d¿Asuni ha crescut un 10 % respecte a l’any passat, aconseguint els 6,3 milions d’euros. El conseller delegat de l’empresa, Francesc Pedrerol, defineix l’objectiu de la companyia: ‘cobrir el món de l’arquitectura que fa projectes singulars i en què es valora la sostenibilitat’.

BitMetrics, start-up incubada al Viver de Glòries, dissenya un algoritme per detectar defectes durant la cadena de producció i optimitzar els processos logístics. A través de Data Science i Intel·ligència Artificial, acceleren i simplifiquen els controls, normalment realitzats per persones. Tal com diuen els seus fundadors, David Picado i Mar Masulli, ‘el cervell té una capacitat limitada i, en ser una tasca molt feixuga, arriba un punt en què deixes de veure els desperfectes’.

El seu algoritme té aplicacions molt diverses. Per aquest motiu, BitMetrics és transversal i aplicable a productes com fruits secs, roba, cotxes o asfalt.

OriginalBarcelonactiva

.

.

ALTA boletín de noticias ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain