El TecnoCampus participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i es compromet a adoptar mesures en aquest àmbit


20 noviembre 2019PAE
ZFOTO

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus s’ha celebrar avui al TecnoCampus amb diverses activitats orientades a la sensibilització en aquest àmbit. Entre les activitats, ha destacat la lectura d’un manifest per part de l’Associació d’Estudiants, i que el TecnoCampus com a institució ha fet seu. La reproduïm a continuació:

«El Tecnocampus és molt conscient que la generació de residus és un dels grans problemes als quals s’enfronta la nostra societat pel que implica en primera instància de recursos malbaratats, però també pel que suposa de despeses d’inversió i de manteniment d’infraestructures per la gestió, més enllà dels riscos que comporten per la salut i el medi ambient.

El Tecnocampus és també conscient del seu paper social, com centre de formació universitària i de transmissió de valors als nous professionals, que són ja els consumidors d’avui i seran demà els nous tècnics i directius d’empreses i institucions. El coneixement i la consciència de la implicació social i ambiental de les seves activitats productives acabaran marcant la rapidesa amb què transitarem cap a un model econòmic més sostenible.

Per això, el Tecnocampus vol afegir-se a aquesta proposta de conscienciació pública, com és la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, impulsant accions de sensibilització del col·lectiu d’estudiants i treballadors durant aquesta jornada del dia 19 de novembre i expressant la seva voluntat d’endegar accions específiques de prevenció en la generació de residus, dins el camp d’activitat i responsabilitat que li és propi.

Entre les actuacions que s’ha previst realitzar destaquem les següents: promoció de la reparació i la reutilització d’equips, materials i mobiliari per tal d’allargar la vida útil d’objectes i materials. Des del servei de manteniment hi ha el compromís d’accentuar l’esforç d’aprofitament i de recuperació, força instaurat ja al Tecnocampus, i d’incorporar de manera explícita l’interès de la recuperació i aprofitament de materials i equip a les accions tecnològiques de divulgació que realitza la institució, dins el programa Xnergic i el nou Fablab. Creiem que el desenvolupament de les noves tecnologies permet abordar ara, millor que mai abans, la reducció progressiva del consum de paper i la substitució per mitjans de comunicació i transmissió digital. Convidem a tot els nostre col·lectiu, estudiants, professors, investigadors i personal d’administració a comprometre’s col·lectivament i personalment en l’estalvi de consum de paper que, en un centre acadèmic com el nostre, és especialment elevat.

També tenim entre les prioritats l’eliminació dels materials d’un sol ús, molt especialment els envasos de plàstic. Esperem comptar també en aquest objectiu amb la col·laboració del personal del Tecnocampus, molt especialment dels estudiants que sabem que són cada dia més conscients que tenim un únic planeta. També dels proveïdors dels serveis, en especial, els serveis de restauració que estan ja treballant en aquesta direcció i en la minimització del malbaratament alimentari.

Aprofitem aquesta jornada per reflexionar sobre les accions que estem fent i expressar la voluntat d’accelerar-les i ampliar-les. Aquest és un compromís de la institució i, fonamentalment, de tots els que en formem part perquè l’acció col·lectiva final és el resultat de les accions individuals en el nostre dia a dia. Fem del Tecnocampus un espai responsable i sostenible.»

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain