El proyecto Smart Building del Ayuntamiento de Terrassa recibirá más de un millón de euros de financiación estatal y europea


15 marzo 201900 TOP, 02 Catalunya TIC
20190315071627-Z-FOTO-BDOT-28.jpg

El projecte preveu instal·lar sensors en 150 edificis de la ciutat i gestionar-ne les dades

Imatge promocional del projecteEl projecte “Smart Building Terrassa: els edificis construeixen la smart city” de l’Ajuntament de Terrassa rebrà 1,25 milions d’euros de finançament de Red.es, l’entitat del Ministeri d’Economia i Empresa dedicada a impulsar el desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació. El projecte ha estat un dels vuit seleccionats a la convocatòria “Pilots d’Edificis Intel·ligents”, cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El projecte de l’Ajuntament de Terrassa, que s’emmarca en l’estratègia smart city, té com a objectiu el desplegament de sensors intel·ligents en 150 edificis de la ciutat amb la intenció que aquests recullin diverses dades que puguin generar nou coneixement i nous serveis a la ciutadania en els àmbits de l’economia, la mobilitat, la governança, el medi ambient, la qualitat de vida o el capital humà. El projecte l’han redactat els serveis tècnics municipals amb la col·laboració de la UPC, la Direcció General de Transports i Mobilitat, ADIF, FGC, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, MútuaTerrassa i altres entitats de la ciutat, a més d’incorporar les aportacions ciutadanes recollides en un procés participatiu.

Red.es ha repartit un total de 30 milions d’euros en la convocatòria “Pilots d’Edificis Intel·ligents”, adreçada a municipis de més de 200.000 habitants de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Galícia, Madrid i Catalunya, amb l’objectiu de desenvolupar actuacions adreçades al tractament dels edificis com objectes interns de les ciutats intel·ligents. Cada projecte presentat no podia superar el pressupost màxim de cinc milions d’euros. En el cas de Terrassa, el pressupost del projecte és de 2,5 milions, i l’ajut atorgat cobrirà el 50%. L’Ajuntament de Terrassa va presentar el projecte Smart Building a la convocat

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain