El port de Barcelona destina 10 M€ a preparar-se per al 5G


El port de Barcelona invertirà 10 milions d’euros en el desplegament d’una nova xarxa de telecomunicacions per preparar-se per a la tecnologia 5G, segons ha informat aquest dijous l’Autoritat Portuària.

Aquesta actuació permetrà potenciar l’oferta de serveis de suport a la logística i reforçarà el rol de la instal·lació com a ‘smart’ port. La nova infraestructura de telecomunicacions, de gran capacitat i fiabilitat, també estarà preparada per a l’internet de les coses (IoT) i per al creixent grau d’automatització de les eines de gestió.

A més, oferirà una cobertura total de la xarxa al territori, amb connexió a la fibra des de qualsevol punt a menys de 500 metres. Així mateix, permetrà la mobilitat i la ubiqüitat de serveis, ja que inclourà la banda ampla mòbil a diversos àmbits del recinte portuari, com ara els vials, edificis i zones obertes.

La consultora tecnològica NAE s’ha adjudicat la direcció de l’oficina tècnica que s’encarregarà de desplegar el pla en diverses fases, durant els pròxims quatre anys. Així, s’estima que el 2023 la nova infraestructura de telecomunicacions estarà totalment implantada.

“La nova xarxa de telecomunicacions ens farà estar més ben preparats per aprofitar aquestes solucions tecnològiques i tendències”, ha manifestat la presidenta del port, Mercè Conesa. “Així mateix, la tecnologia ha de contribuir a fer front als reptes que tenim a la comunitat portuària, com ara l’increment de l’eficiència, l’impuls de la sostenibilitat i l’aportació de valor, tant econòmic com social”, ha afegit.

Geolocalització i gestió en temps real

Aquesta xarxa avançada facilitarà que els treballadors del Port puguin treballar, fent ús d’un dispositiu mòbil, des de qualsevol punt del recinte portuari, amb accés a tot tipus de serveis i aplicacions de gestió. El desplegament de connexió sense fils i els serveis de geolocalització possibilitaran l’agilització de serveis i de l’operativa portuària.

Les noves prestacions en matèria de te

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain