El Pla Dona TIC es convertirà en l’aglutinador de totes les accions per a l’apoderament de les dones


El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró,  va aprofitar l’acte de lliurament dels Premis Dona TIC 2018 per anunciar que el Govern ha decidit convertir el Pla Dona TIC en l’aglutinador de totes les accions destinades a apoderar les dones en l’àmbit tecnològic.

Així, en paraules de Puigneró, la voluntat és “fer del Pla Dona TIC un pla estratègic de país que aglutini i coordini les iniciatives que es fan arreu de Catalunya”. A més,  s’hi volen incorporar les propostes de “diferents administracions i entitats” tant de l’àmbit públic com del privat i l’acadèmic “per impulsar el paper de les dones en l’àmbit tecnològic”.

Els Premis Dona TIC han estat impulsats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital amb l’objectiu de reconèixer el paper de les dones en l’àmbit tecnològic i d’esperonar les nenes i dones joves a estudiar carreres tècniques i assumir posicions de lideratge en el sector.

L’acte d’entrega es va fer aquest 20 de desembre, en el marc del 12×12 Congress i també ha comptat amb la intervenció de la directora de Societat Digital, Joana Barbany.

Enguany, s’hi han presentat 93 candidatures, la xifra més alta fins al moment, que evidencia que aquests premis ja s’han convertit en un referent a l’hora de reconèixer i divulgar el paper de les dones en l’àmbit TIC. En concret, el jurat paritari, format per representats d’empreses, universitats, administracions públiques i mitjans de comunicació, han atorgat els següents premis:

  • Premi Dona TIC Emprenedora: Maria Teixidor, sòcia fundadora de BCN RESOL ODR SOLUTIONS, S.L., una de le…

Leer noticia completa aquí

Sobre el autor

mm

MJBlasco Socia co-fundadora y consultora de Afca.cat (2007), empresa de consultoría especializada en Estrategia y Finanzas. Ayudamos a personas que tienen empresas a mejorar sus procesos de creación de valor y sus resultados. Licenciada en Ciencias Empresariales y MBA por ESADE y en Administración y Dirección de Empresas por la Universitat Ramon Llull. El hilo conductor profesional en clave de especialización son las finanzas. La motivación es el management, la ciencia social que se reinventa al ponerse al servicio de las organizaciones centradas en las personas. Profesora de Estrategia y Finanzas del Master en Design Management de BAU y formadora de Estrategia y Finanzas para empresas y emprendedores. Autora del libro “Nuevas Finanzas para Nuevos Negocios” (Editorial UOC) y co-autora de la “Guia para la autoevaluación de empreses. Claves para mejorar tu negocio” (ACCID).


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain