El Govern impulsa un fòrum d’inversió dirigit a dones emprenedores del sector tecnològic


7 febrero 2020NOTICIAS
Z-FOTO-BDOT

10 startups tecnològiques liderades per dones TIC emprenedores han presentat aquest dimecres les seves propostes davant d’un centenar d’inversors al ‘Fòrum d’Inversió Dones TIC emprenedores’ organitzat conjuntament per la xarxa internacional de Business Angels Keiretsu Forum i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

En total, les participants han sol·licitat finançament per un import total de gairebé 4M€ per tirar endavant els seus projectes tecnològics. El suport del Govern de la Generalitat a aquest fòrum d’inversió, a través de la Direcció General de Societat Digital, s’emmarca en l’objectiu estratègic d’impulsar l’emprenedoria i el lideratge de les dones TIC amb la finalitat última d’augmentar i posar en valor el talent digital femení en un àmbit fortament masculinitzat.

Així ho ha dit durant l’obertura del fòrum la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, que ha explicat que “l’impuls d’aquest fòrum s’inscriu en un dels quatre eixos estratègics del nou Pla DonaTIC que el Govern aprovarà pròximament: el que promou la participació plena i efectiva de les dones TIC en la presa de decisions i l’emprenedoria”. Barbany ha afegit que l’objectiu últim d’aquesta línia estratègica és “treballar per la igualtat d’oportunitats de lideratge en tots els àmbits de presa de decisions en la vida política, econòmica i pública i, alhora, trencar la segregació vertical de les dones i fomentar la transversalitat intrageneracional”.

 

Sobre el Fòrum d’Inversió Dones TIC emprenedores

Aquesta edició ha estat coorganitzada conjuntament per la Generalitat, Keiretsu i Everis. Està adreçat a dones cofundadores o CEOs d’startup tecnològiques que busquen finançament per créixer i enguany ha rebut més de 100 sol·licituts.

Un jurat encapçalat per la directora general de Societat Digital Joana Barbany i el president de Keiretsu Forum, Miquel Costa, i integrat per representants d’EverisWA4TEAM i l’Observatori Dona i Empresa de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha seleccionat les 10 empreses finalistes que han participat en el Fòrum celebrat avui a l’Everis Living Lab.

Les empreses han presentat solucionats vinculades a diferents sectors com el ‘gaming’, open dataedutechsostenibilitatmobilitat o biotech.

Entre les 10 empreses finalistes que han presentat la seva proposta avui, l’startup Bitac ha obtingut el Premi al millor projecte presentat al Fòrum, en reconeixement al seu treball innovador en el camp de l’eHealth.

font: SmartCatalonia

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain