El ‘blockchain’ català consta de 33 empreses


4 septiembre 201802 Catalunya TIC
xxx

El sector del blockchain o cadena de blocs català consta de 33 empreses que, majoritàriament, fan servir aquesta tecnologia com a facilitadora per desenvolupar productes i serveis (55%). Un terç també realitza tasques de consultoria, mentre que el 15% restant està especialitzada en criptomonedes.

Aquesta és la principal dada que s’extreu de l’estudi El blockchain a Catalunya, que ha publicat el Departament d’Empresa i Coneixement a través d’ACCIÓ, i que també indica que més de la meitat de les companyies tenen menys de quatre anys de vida, en consonància amb l’espectacular creixement d’aquesta tecnologia en els darrers temps.

Per altra banda, el text recull que el sector és molt transversal, però en destaca àmbits d’actuació com l’automatització de transaccions bancàries, les criptomonedes i les ICOs o les plataformes de pagaments digitals. Fora de l’àmbit econòmic, també en subratlla l’ús en processos electorals i en la signatura electrònica integral.

Per altra banda, també apareixen a l’informe diversos centres tecnològics catalans que treballen amb les cadenes de blocs, com Eurecat, Centre Easy o i2cat.

Un mercat global

El blockchain ha experimentat un creixement elevat en els darrers anys i s’espera que continuï fins a arribar als 2.300 milions de dòlars el 2021 amb un augment anual de fins al 61,5%. En aquest sentit, entre el 2014 i el 2016 es van registrar fins a 296 patents relacionades amb aquesta tecnologia a nivell mundial.

En aquest sentit, l’estudi indica que les principals aplicacions de les cadenes de blocs estaran lligades amb labanca i les finances per una banda i la venda al detall per l’altra. A més, a llarg termini, s’espera que també millori els productes i serveis en atenció sanitàriapetroli i gasenergiasector aeroespacialdefensa i sector públic.

Finalment, també s’hi destaca que aquesta tecnologia pot convergir amb altres, com per exemple l’internet de les coses, i afavorir que se’n desenvolupin de noves gràcies a la reducció de costos, la millora de l’eficiència o la fiabilitat de les dades que ofereix el blockchain.

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
junio 2019
L M X J V S D
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain