El Barcelona Digital Talent neix per convertir la ciutat en un hub de talent digital


18 diciembre 201800 TOP, 02 Catalunya TIC
zzz-foto-BDOT

La proposta vol captar i retenir professionals digitals de l’àmbit local i internacional per donar resposta a la manca de talent digital a la ciutat i fer créixer negocis de base tecnològica.

Diverses institucions públiques i privades s’han agrupat per tirar endavant la Barcelona Digital Talent, una iniciativa que vol posicionar la ciutat com a pol de talent digital, captant i retenint professionals de l’àmbit tecnològic que resolguin la manca de talent digital que hi ha i que ajudin a incrementar el nombre de negocis de base tecnològica que demanden perfils amb competències digitals.

En concret, aquest projecte està impulsat per Mobile World Capital Barcelona, Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22@Network, Foment del Treball Nacional, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, amb el suport i la col·laboració de GSMA.

El programa tindrà quatre grans àmbits d’actuació:

  • Desenvolupar les capacitats del talent no digital per transformar-lo en talent digital.
  • Captar professionals internacionals.
  • Fomentar l’adaptació dels programes formatius existents sobre la base de les competències digitals que demanda el mercat.
  • Potenciar l’interès i la formació digital de les noves generacions.

D’aquesta manera, es pretén reduir la diferència que hi ha entre la demanda i l’oferta de professionals digitals a la ciutat i es vol generar més i millor talent digital a partir d’una estratègia coordinada, comuna i optimitzant els esforços per col·locar la ciutat al nivell de pols com Londres, Estocolm, Hèlsinki o París. D’aquesta manera, s’anivellarà el posicionament de la ciutat amb la gran concentració de hubs d’innovació que s’hi han instal·lat.

Per aconseguir el seus objectius, la Barcelona Digital Talent potenciarà l’anàlisi del talent digital a la ciutat amb l’aplicació de la intel·ligència de mercat. La iniciativa estudiarà quina és la diferència exacta entre l’oferta i la demanda, quines són les competències més demandades, traslladarà al mercat les habilitats que es demandaran en el futur i orientarà sobre quins mercats cal dirigir-se per captar el talent.

Finalment, també es generarà un informe anual per monitoritzar l’evolució del talent digital a la ciutat i es publicarà un manual de professions digitals presents i futures que permetrà fer una formació orientada a les competències més demandades pel mercat.

De moment, la iniciativa ja ha començat a recol·lectar dades i se’n desprèn que entre el setembre i el novembre d’enguany, la demanda de perfils tecnològics ha crescut un 40% (de 2.834 a 3.964 ofertes mentre que els professionals disponibles només s’han incrementat en un 7,5% (de 1.099 a 1.982) respecte el mateix període de l’any passat.

És una iniciativa públic-privada impulsada per Mobile World Capital Barcelona, Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22@Network, Foment del Treball Nacional, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, amb el suport de GSMA.

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
junio 2019
L M X J V S D
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain