El 45% de les empreses catalanes incrementarà la facturació gràcies a la innovació


9 julio 201800 TOP, Tec Cat
x

És una de les principals conclusions del Baròmetre de la Innovació elaborat per ACCIÓ, que també apunta que un 21,5% de les empreses catalanes crearà nous llocs de treball com a conseqüència d’innovar

El 44,9% de les empreses catalanes incrementarà la facturació i el 21,5% crearà nous llocs de treball com a conseqüència d’innovar. Són dues de les principals conclusions de la nova edició del Baròmetre de la Innovació a Catalunya 2017 elaborat per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- presentat aquest dimecres al matí pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero. Segons Romero, amb aquestes dades “s’evidencia l’impacte de la innovació en la competitivitat de les empreses: la  innovació genera eficiència, reducció de costos, més valor afegit… però també es tradueix en més facturació i creació de llocs de treball”.

Es tracta de la quarta edició d’aquest estudi, que radiografia la situació de la innovació empresarial a Catalunya a partir d’enquestes a 1.200 empreses catalanes de més de 9 treballadors, una mostra representativa pel conjunt de Catalunya. Suposa un pas endavant en els mecanismes d’avaluació de la innovació de les empreses a nivell internacional en incloure els elements intangibles de la innovació.

Més de la meitat de les empreses catalanes innoven

D’aquesta manera, el Baròmetre de la Innovació detecta que ha crescut lleugerament el nombre d’empreses catalanes que innova. En concret, el 55,3% de les empreses catalanes declara haver realitzat algun tipus d’innovació el 2017, un percentatge superior al del 2016 (54,6%). Pel conseller delegat d’ACCIÓ, “que una de cada dues empreses innovi és molt significatiu: estem consolidant l’actuació innovadora de les empreses catalanes”. Principalment ho han fet en el procés productiu (64,5% del total d’empreses que han innovat), en l’àmbit del màrqueting i la comercialització (62%), en productes i serveis (60,7%) i en els mètodes d’organització (59,6%).

 

Segueix llegint l’original a: accio.gencat

alta

Sobre el autor

mm

Patricia


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
julio 2019
L M X J V S D
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain