Com superar la bretxa de gènere al sector tecnològic? | NacióDigital


14 marzo 201905Dona TIC
20190314061150-Z-FOTO-BDOT-24.jpg

Qui liderarà la revolució tecnològica del segle XXI? Com superar la bretxa de genère al sector tecnològic? Quin paper ha de jugar l’educació? Són necessàries les quotes? Aquestes han estat algunes de les qüestions que s’han debatut a l’Institut d’Estudis Catalans en una taula rodona 100% femenina organitzada per Fibracat i la Societat Catalana de Tecnologia amb ponents de luxe.

L’acte ha reunit Montse Guàrdia, directora general d’Alastria; Xantal Llavina, directora i presentadora del programa Revolució 4.0; Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i professora de la UPC; i Meritxell Bautista, cofundadora i Chief Marketing Officer (CMO) de Fibracat. La moderadora ha estat la periodista Karma Peiró, especialitzada en Internet, les TIC i el periodisme de dades, mentre que Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat, ha estat l’encarregada de fer la clausura.

Les ponents han coincidit en el diagnòstic: la bretxa femenina és molt important en el sector TIC. Una mostra és el Mobile on només el 23% dels 109.000 visitants eren dones, una xifra que ha baixat respecte anys anteriors. Això sí, han intentat transmetre un missatge d’esperança en el futur. En aquest sentit, han assenyalat la necessitat de “revolucionar les aules” per tal que les nenes deixin d’allunyar-se de la tecnologia com està passant actualment. “Han de poder tenir referents”, ha destacat la periodista Xantal Llavina. “Cal reescriure els llibres de text”, ha afegit Núria Salant, destacant que pràcticament no hi apareixen dones malgrat que hi ha més inventores de les que el gran públic coneix.

En la mateixa línia s’ha expressat Montse Guàrdia, referent al nostre país en el món del blockchain: “Hem de demostrar a les nenes i a totes nosaltres que el món digital és meravellós”. En aquest sentit ha destacat que “els nous reptes són apassionants i que l’edat tampoc important ja s’està començant de zero amb qüestions com el mateix blockchai

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain