CATALUNYA / Un ciberatac deixa en fora de joc LexNet el primer dia de posada en funcionament


5 septiembre 201709CTIC
x

“LexNET ha patit aquest matí una sèrie de ciberatacs que han afectat temporalment l’accés al sistema dels usuaris”, diu la nota que acaba de publicar el Ministeri de Justícia.  El primer dia que el món judicial es posava a treballar, els sistema informàtic LexNET ha estat inaccessible la major part del matí.

200.000 professionals de la justícia han passat el seu primer dia de feina després de les vacacances asseguts davant ordinadors que no podien accedir a l’única eina que els permet comunicar-se telemàticament amb jutges, fiscals, procuradors i advocats: la plataforma LexNET. Algú ha publicat que la caiguda era causa d’un bombardeig telemàtic en una hipotètica operació “LexNetACascarla” per part d’uns suposats “ViKings”, tot i que advocats consultats no li han donat credibilitat, donat que ja estan acostumats a les saturacions d’aquest servei.

Això passa just un dia després que el Ministre de Justícia, Rafael Català, comparegués al Congrés per assegurar que LexNET es un sistema tancat i segur, minimitzar els problemes que hi ha hagut fins ara i anunciar que tenia els noms del mig centenar d’advocats que van accedir a carpetes dels seus col·legues, aprofitant un forat de seguretat garrafal de LexNET.

La caiguda del sistema s’ha viscut amb molta indignació, que s’ha traslladat a les xarxes socials, en comptes paròdia com LexnetEnfurecido i també en comptes de professionals reals. El Ministeri va anunciar la setmana passada una inversió de més de 60 milions d’euros que s’espera que acabi amb aquest panorama.

 

Continuar llegint: www.naciodigital.cat . . . . . .

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain