CATALUNYA / Tres equips catalans participen a la final mundial del campionat de robòtica educativa Vex Robotics


26 abril 201802 Catalunya TIC
X

La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital ha destinat 8.500 euros per cobrir part de les despeses que els joves han tingut per poder assistir-hi

Tres equips catalans participen des d’avui i fins el dissabte 28 d’abril en la final mundial del campionat de robòtica educativa Vex Robotics, que es fa a la ciutat de Louisville (Kentucky, els EUA).

Dos dels equips estan formats per alumnes d’ESO i Batxillerat que participen en les activitats extraescolars de l’empresa gironina Innova’t educació, mentre que el tercer, per estudiants del Cicle Formatiu de Robòtica Industrial de l’Institut Anna Gironella de Mundet de Barcelona. Els tres grups van ser els guanyadors de la final estatal del concurs que es va fer a Salt el passat 3 de març.

A la final es trobaran amb un total de 1.200 competidors dividits en tres categories segons la seva edat. Tots hauran de construir robots innovadors per superar un repte que els facilitarà l’organització. En aquest sentit, els equips hauran de muntar i programar les màquines per superar el repte i hauran de pensar les estratègies necessàries per poder-ho fer.

La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital ha ajudat als equips a cobrir part de les despeses del viatge en el marc dels projectes de promoció de les vacacions tecnològiques que tira endavant la Generalitat de Catalunya, com el pla STEMcat o el bitbot.cat.

En total, se’ls han assignat 8.500 euros a repartir entre els tres equips tenint en compte variables com l’edat o el gènere dels components, ja que una de les línies d’actuació prioritàries per la Generalitat és promoure aquestes vocacions especialment entre les nenes i les noies, a més de la franja d’edat inferior als 14 anys.

Així, l’equip gironí Wildcats, format per tres noies i un noi de 12 i 13 anys han rebut 4.500 euros; el també gironí Virgins, fet per cinc nois de 16 anys, 2.500 euros, i el barceloní Arlo, integrat per set joves de 18 i 19 anys, 1.500 euros.

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain