TRANSPERÈNCIA / S’estrena el nou portal de dades obertes de la Generalitat


8 noviembre 2017000-Top, 01TEC
X

La nova plataforma conté més informació i formats més senzills que permeten la reutilització de les dades per generar valor econòmic i social.

La Generalitat de Catalunya ha publicat el nou portal de dades obertes, una pàgina que respon al compromís del Govern per donar a la ciutadania les eines perquè s’impliqui encara més en la gestió pública. La voluntat és consolidar un model de governança més obert i col·laboratiu.

La nova pàgina conté un catàleg que ofereix més dades d’una gran quantitat de temàtiques i tipologies de format, per a que siguin reutilitzades pels ciutadans i generin valor econòmic i social.

D’aquesta manera, es consolida el model de governança oberta més col·laborativa, tal i com planteja el Pla de Govern Obert 2017-2018.

La plataforma inclou diverses novetats:

  • Ofereix a la ciutadania una breu i senzilla explicació de què són i per a què serveixen les dades obertes, per tal que n’obtinguin una visió general.
  • Posa a disposició dels col·lectius especialitzats en el tractament de dades (enginyers, periodistes, consultors o analistes, etc.) aquella informació susceptible de ser tractada i utilitzada per a finalitats tant lucratives com no lucratives, per tal que el seu ús reverteixi en la societat i generi valor social.
  • Millora, entre altres, l’obertura de dades públiques, en oferir dades primàries, en diversos formats, accessibles, actualitzades, etc.
  • Dona una rellevància especial a la comunicació i la col·laboració, i és per això que encoratja tant la ciutadania en general com els professionals (desenvolupadors d’aplicacions i periodistes de dades) a la millora contínua del portal suggerint la publicació de dades, aportant comentaris, compartint aplicacions o articles, etc.

Amb aquest nou portal, la Generalitat de Catalunya segueix en la seva tasca d’aconseguir un govern transparent que enforteixi la confiança entre la població i els seus dirigents.

 

Original en: smartcatalonia

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain