CATALUNYA / Què pot aportar #Blockchain a l’Administració Pública?


1 diciembre 201703 Catalunya TIC
X

Cada cop es parla més #Blockchain, de quines aplicacions pràctiques pot tenir en el nostre dia a dia. Però, què és #BlockChain?

Els “blockchains”, també coneguts com “cadena de bloc”, són bases de dades que volen garantir la seguretat en transaccions d’informació i de dades aplicats a diferents àmbits socials.

A més, es vol garantir la veracitat de la informació. Tothom que hi participa en té una còpia, de tal manera que si tots els membres tenen la mateixa informació es considera que és certa.

A banda d’això, planteja diverses mesures perquè no es vulnerin els drets dels internautes, com la privacitat. Per exemple, impedint la presència d’intermediaris que ens prenen les dades per després comercialitzar-les.

Per impedir la presència d’aquests intermediaris, especialistes informàtics i consultors han creat les “blockchains”. Per aconseguir més seguretat, no hi ha el botó de “recuperar contrasenya”. Si es perd, es perdrà la informació.

I un cop hem entès què és això del Blockchain podem consultar quines aplicacions pràctiques pot tenir a l’Administració Pública. Això és el que ens ofereix Pedro Fernández en un article publicat al seu blog “¿Sabes qué puede aportar BlockChain a las Administraciones Públicas? (y 2)“

.

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain