CATALUNYA / Nova Terminologia de la ciberseguretat


El Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT), amb el suport de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha publicat la Terminologia de la ciberseguretat, un recull de més de 250 nous termes del català sobre qüestions d’aquest àmbit. Com en altres obres similars, aquest treball conté definicions, equivalents en altres idiomes (castellà, francès i anglès) i notes explicatives

Com que la ciberseguretat és un element clau en la societat digital, i és un món en constant evolució, pretén ser una obra oberta a l’actualització, amb l’objectiu de consolidar en català tota un sèrie de termes procedents, majoritàriament, de l’anglès.

Nous termes

Ja ens podem familiaritzar, doncs, amb expressions com ara atac de denegació de servei (en comptes de DoS attack), atac de força bruta(exhaustive attack), programari maliciós (malware), ciberassetjament (Internet harassment), enginyeria social (social engineering), autenticitat (authenticity), resilència (resiliency), equip bastió (bastion host gateway) o web fosc (deep web).

La Terminologia de la ciberseguretat s’afegeix a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix un centenar de títols dedicats a camps especialitzats. En aquests hi ha el dedicat al comerç electrònic, els dispositius mòbils, els productes informàtics o les telecomunicacions.

Enquesta col·laborativa

Coincidint amb aquesta publicació, hi ha en marxa una enquesta adreçada a experts en la matèria per mirar d’adaptar una sèrie de manlleus de l’anglès que presenten problemes de caire denominatiu. Són paraules que requereixen un estudi més aprofundit i és per això que s’ha obert una tanda de consultes amb experts en la matèria.

 

Segueix llegint l’original a: internetsegura

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain