CATALUNYA / Neix l’Observatori TIC de Catalunya


14 marzo 201802 Catalunya TIC
X

L’ocupació al sector TIC a Catalunya ha crescut un 29% els últims tres anys i arriba als 115.600 treballadors/ores. Suposa, doncs, el 3,5% de la població activa. Són algunes dades que recull l’Observatori TIC de Catalunya, que va ser presentat al Mobile World Congress 2018

A l’edició 2017 del congrés de la indústria mòbil de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) van signar un conveni de col·laboració per conceptualitzar i dissenyar estratègies de futur per al sector TIC. Un any després, s’ha donat a conèixer el fruit d’aquesta col·laboració: l’Observatori TIC de Catalunya.

Pretén ser un instrument d’anàlisi i seguiment del sector TIC i la societat digital. Ofereix indicadors i un recull d’informes i estudis relacionats amb el desenvolupament de la societat digital a Catalunya.

Entre els indicadors més rellevants trobem l’ocupació del sector, que ha crescut un 29% els últims tres anys i ha arribat als 115.600 treballadors/ores (el 3,5% de la població ocupada). El nombre d’empreses d’aquest sector ha registrat un creixement continuat superior al 5% anual, fins a arribar a les 15.077 actuals.

L’Observatori TIC es va presentar a l’estand de la Mobile World Capital al MWC18, amb la participació de Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital; Jordi William Carnes, president del CTecno; Xavier Sellarès, gerent del CTecno; i Daniel Marco, director de l’estratègia SmartCAT de la Generalitat de  Catalunya.

Puigneró hi va afirmar que “el sector TIC ja és indiscutiblement un sector estratègic a Catalunya” i que “exercirà un paper motor fonamental en l’economia catalana del futur“.

Segueix llegint l’original a: punttic

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain