CATALUNYA / Les exportacions d’alta tecnologia creixen un 2,7% a Catalunya


13 septiembre 2017Z-Sin-categoría-definida
x

Les exportacions catalanes de productes industrials d’alt contingut tecnològic han assolit un valor de 1.856,2 milions d’euros durant el segon trimestre del 2017, una xifra pràcticament igual que la del trimestre anterior i que representa un augment interanual del 2,7%, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Aquest augment interanual es deu al creixement de les vendes d’aquests productes a països de la Unió Europea, d’un 7,2%, ja que les destinades a la resta del món han disminuït un 1,6%. Concretament, les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics han augmentat un 14,3%, mentre que les de productes farmacèutics han disminuït un 1,0%.

Tres nivells

Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt han augmentat un 1,9% interanual durant el segon trimestre d’enguany i han assolit un valor de 8.172,5 milions d’euros. L’augment s’explica per l’increment de les vendes de productes químics, que ha estat un 12,6% superior, ja que les exportacions de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han disminuït un 3,9%. Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han disminuït lleugerament (-0,1%) i les destinades a la resta del món han augmentat un 6,6%.

Els productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.616,5 milions d’euros, són els que més han augmentat les vendes a l’exterior, un 20,3% interanual. L’augment de les exportacions a països de fora de la Unió Europea ha estat molt elevat, un 29,5%, i el de les destinades a la Unió Europea ha estat del 16,7%.

Continuar llegint: elnacional

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain