CATALUNYA / L’empresa catalana ENGIDI crea un casc intel·ligent per minimitzar riscos laborals


30 abril 201802 Catalunya TIC
X

L’empresa catalana ENGIDI ha creat un dispositiu que es col·loca a l’interior del casc d’un treballador i mesura paràmetres com l’estrès tèrmic, l’alçada en què es troba o els impactes i caigudes que pugui patir amb l’objectiu de millorar la seguretat del treball al sector industrial

Aquesta informació, recopilada a través de diversos sensors, s’envia a una plataforma digital a la qual accedeix el responsable de riscos laborals de cada empresa, que l’ajuda a gestionar la seguretat dels seus treballadors.
 .
ENGIDI ha rebut el suport per aquest projecte de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea, que a Catalunya lidera ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- i té l’objectiu d’impulsar les pimes i assessorar-les en termes d’innovació i internacionalització.
 .
L’empresa catalana, especialitzada en el disseny de tecnologia wearable, ha desenvolupat el seu primer producte amb l’objectiu de reduir els riscos laborals i gestionar-los més fàcilment. Aquest dispositiu està format per diferents sensors (de proximitat, acceleròmetres o baròmetres, entre altres) que utilitzen tecnologia Internet de les Coses (IoT) per connectar-se amb una plataforma accessible a través del mòbil o el web. “El nostre dispositiu rep informació de forma constant i envia dades quatre vegades al dia a la plataforma, que processa la informació per fer-la comprensible i s’integra amb les eines de gestió de cada empresa”, explica la Chief Marketing Officer de l’empresa, Clara Brunel.
 .

Segueix llegint l’original a: premsa.gencat

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain