CATALUNYA / La UE inverteix 6,5M d’euros en 4 pimes catalanes per ajudar-les a dur els seus projectes innovadors


29 mayo 2018NOTICIAS
X

La Comissió Europea finançarà 79 projectes innovadors a través del programa pilot del Consell europeu de la innovació (EIC)perquè els seus promotors puguin comercialitzar més ràpidament les seves innovacions

En total, els projectes rebran 146  milions d’euros de l’Instrument adreçat a les pimes (fase 2) i del programa «Via ràpida cap a la innovació», que és una de les parts del programa pilot del Consell Europeu d’Innovació. Gràcies a aquest finançament i a l’acceleració empresarial que suposarà, les empreses podran finançar les seves activitats innovadores pensades en el mercat i accedir-hi més de pressa. Entre les empreses seleccionades per a l’instrument per a pimes n’hi ha quatre de catalanes: Biprocel(link is external) (Argentona), Dexma(link is external)(Barcelona),  Minryx Therapeutics(link is external) (Mataró) i Restb.ai(link is external) (Viladecans). En total, les empreses s’enduran 6,5 milions d’euros.  A més a més, la Universitat Autònoma de Barcelona participa en un dels 15 projectes seleccionats en el programa «Via ràpida cap a la innovació», es tracta d’una solució per controlar l’aparició de Salmonela i E.coli en la producció avícola. El projecte, on hi participen socis de Polònia, Portugal, Bèlgica i Espanya ha rebut un total de 2,6 milions d’euros.

Entre els projectes triats hi trobem, entre d’altres, un nou sistema antibloqueig dels frens de les bicicletes elèctriques, un invent per detectar ràpidament els vessaments de petroli al mar o una eina per detectar els primers senyals pre-simptomàtics de l’Alzheimer. El programa pilot de l’EIC es va engegar aquest any en el marc del programa europeu de recerca i innovació anomenat Horitzó 2020 per finançar idees innovadores d’empresaris i petites empreses d’alt nivell i científics amb idees brillants que vulguin expandir-se a nivell internacional.

Segueix llegint l’original a: ec.europa

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain