CATALUNYA / La manca de personal qualificat és la principal preocupació de les pimes catalanes


11 junio 201802 Catalunya TIC
x

Fepime Catalunya exposa les principals conclusions del 3r Congrés de la Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya en un gran acte de cloenda a Barcelona

Fepime Catalunya ha presentat aquest dilluns a Barcelona les principals conclusions del Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018. Es tracta d’un congrés que s’ha allargat quatre mesos i en el que s’han celebrat 22 trobades amb organitzacions empresarials territorials i sectorials adherides a Fepime Catalunya (que representen més de 200.000 pimes) amb l’objectiu de fer una radiografia real de les necessitats que tenen les pimes catalanes per continuar sent competitives.

Més enllà de les necessitats específiques de cada sector o territori, les conclusions mostren que hi ha cinc temes transversals que s’han repetit en totes i cada una de les sessions. La més rellevant, tenint en compte els elevats nivells de desocupació juvenil a Catalunya, és la dificultat per trobar personal qualificat.

“Totes les associacions ens han exposat el mateix: no troben professionals qualificats en la majoria de sectors – construcció, mecànics, frigoristes, torners, fusters, etc. I això ens porta a reflexionar sobre l’enfoc que s’ha fet de la Formació Professional perquè és totalment contradictori que mentre tenim joves universitaris a l’atur els empresaris no trobin professionals tècnics amb formació intermèdia”, explica Maria Helena de Felipe, presidenta de Fepime Catalunya.

Aquesta inquietud lliga amb una altra de les conclusions del congrés: la necessitat de redefinir la Formació Professional. Els empresaris catalans han exposat que és imprescindible que els plans de formació recullin i s’adaptin a les necessitats de la indústria per evitar que la bretxa entre la formació i l’ocupació sigui cada cop més gran.

Segueix llegint l’original a: fomentdelaproduccio

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
junio 2019
L M X J V S D
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain