CATALUNYA / La manca de personal qualificat és la principal preocupació de les pimes catalanes


Fepime Catalunya exposa les principals conclusions del 3r Congrés de la Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya en un gran acte de cloenda a Barcelona

Fepime Catalunya ha presentat aquest dilluns a Barcelona les principals conclusions del Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018. Es tracta d’un congrés que s’ha allargat quatre mesos i en el que s’han celebrat 22 trobades amb organitzacions empresarials territorials i sectorials adherides a Fepime Catalunya (que representen més de 200.000 pimes) amb l’objectiu de fer una radiografia real de les necessitats que tenen les pimes catalanes per continuar sent competitives.

Més enllà de les necessitats específiques de cada sector o territori, les conclusions mostren que hi ha cinc temes transversals que s’han repetit en totes i cada una de les sessions. La més rellevant, tenint en compte els elevats nivells de desocupació juvenil a Catalunya, és la dificultat per trobar personal qualificat.

“Totes les associacions ens han exposat el mateix: no troben professionals qualificats en la majoria de sectors – construcció, mecànics, frigoristes, torners, fusters, etc. I això ens porta a reflexionar sobre l’enfoc que s’ha fet de la Formació Professional perquè és totalment contradictori que mentre tenim joves universitaris a l’atur els empresaris no trobin professionals tècnics amb formació intermèdia”, explica Maria Helena de Felipe, presidenta de Fepime Catalunya.

Aquesta inquietud lliga amb una altra de les conclusions del congrés: la necessitat de redefinir la Formació Professional. Els empresaris catalans han exposat que és imprescindible que els plans de formació recullin i s’adaptin a les necessitats de la indústria per evitar que la bretxa entre la formació i l’ocupació sigui cada cop més gran.

Segueix llegint l’original a: fomentdelaproduccio

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
  • Aprovecha el fin de semana para profundizar en nuestros contenidos (14 diciembre 2019)
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain