CATALUNYA / La Generalitat aposta per l’economia circular amb Catalunya Circular


El projecte neix amb una vintena d’associacions i entitats adherides i espera seguir creixent fins a aplegar tots els actors del sector

Un dels objectius de la Generalitat de Catalunya és allunyar-se del model lineal d’extreure, fabricar, fer servir i llençar, i apostar per la racionalització dels cicles dels recursos i la maximització de la utilitat i el valor dels productes . Aquest model, anomenat economia circular, prioritza la reutilització i el reciclatge de productes existents per minimitzar els residus produïts.

És per això que ha creat l’observatori Catalunya Circular, un espai que vol és ser el punt de referència per a l’impuls de l’economia circular al territori i crear un node de referència que aporti coneixement i informació d’aquest model econòmic.

A més, el projecte també servirà per donar visibilitat als projectes que ja hi ha en marxa des de diversos àmbits d’actuació.

Amb aquest projecte, la Generalitat també pretén millorar la competitivitat de l’economia catalana, encarar el repte que suposa la limitació dels recursos existents i la necessitat de superar el sistema econòmic lineal tradicional.

Catalunya Circular dóna continuïtat a diversos programes que ja estaven vigents, com l’Estratègia d’Impuls a l’economia verda i a l’economia circular; l’Estratègia catalana d’ecodisseny, per a una economia circular i ecoinnovadora; el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (2013-2020), i el Pacte Nacional per a la Indústria 2017-2020.

El portal del projecte mostrarà un mapa interactiu que permetrà filtrar els les iniciatives segons la tipologia d’economia circular (ecodisseny, reciclatge, etc.). A més, un cercador permetrà diferenciar-les per paraules clau.

Per altra banda, l’espai inclou recursos i eines, com un directori de consultes i enginyeries ambientals, cursos i tallers de formació, o fonts bibliogràfiques, entre d’altres.

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain