CATALUNYA / La Generalitat aposta per l’economia circular amb Catalunya Circular


15 mayo 201800 TOP, Tec Cat
x

El projecte neix amb una vintena d’associacions i entitats adherides i espera seguir creixent fins a aplegar tots els actors del sector

Un dels objectius de la Generalitat de Catalunya és allunyar-se del model lineal d’extreure, fabricar, fer servir i llençar, i apostar per la racionalització dels cicles dels recursos i la maximització de la utilitat i el valor dels productes . Aquest model, anomenat economia circular, prioritza la reutilització i el reciclatge de productes existents per minimitzar els residus produïts.

És per això que ha creat l’observatori Catalunya Circular, un espai que vol és ser el punt de referència per a l’impuls de l’economia circular al territori i crear un node de referència que aporti coneixement i informació d’aquest model econòmic.

A més, el projecte també servirà per donar visibilitat als projectes que ja hi ha en marxa des de diversos àmbits d’actuació.

Amb aquest projecte, la Generalitat també pretén millorar la competitivitat de l’economia catalana, encarar el repte que suposa la limitació dels recursos existents i la necessitat de superar el sistema econòmic lineal tradicional.

Catalunya Circular dóna continuïtat a diversos programes que ja estaven vigents, com l’Estratègia d’Impuls a l’economia verda i a l’economia circular; l’Estratègia catalana d’ecodisseny, per a una economia circular i ecoinnovadora; el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (2013-2020), i el Pacte Nacional per a la Indústria 2017-2020.

El portal del projecte mostrarà un mapa interactiu que permetrà filtrar els les iniciatives segons la tipologia d’economia circular (ecodisseny, reciclatge, etc.). A més, un cercador permetrà diferenciar-les per paraules clau.

Per altra banda, l’espai inclou recursos i eines, com un directori de consultes i enginyeries ambientals, cursos i tallers de formació, o fonts bibliogràfiques, entre d’altres.

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
julio 2019
L M X J V S D
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain