CATALUNYA / La campanya de recollida d’ordinadors finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus


13 abril 201802.00 Catalunya
x

La campanya de recollida de material informàtic del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), acció desenvolupada en el marc del programa d’acció social #esTICenllaçat

Ha accedit a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus. El jurat ha seleccionat l’acció desenvolupada pel CTecno i la Fundación Real Dreams, conjuntament amb la donalo.org , La Nau i eReuse.org, com una de les tres iniciatives finalistes que opten al premi europeu.

El procés es va centrar a recollir PC i material informàtic com teclats, càmeres webcam, ratolins sense fil o discs durs, preparar-los per a la reutilització de forma individual i traçar-los via codi QR mitjançant la tecnologia ereuse.org. Finalment, aquests dispositius es van distribuir entre entitats sense ànim de lucre que ajuden persones amb dificultats econòmiques i socials, o amb risc d’exclusió social. En total, més de 20 entitats i empreses van ser coordinades per treballar en la mateixa direcció. Entre aquestes 20 entitats, hi va haver institucions públiques com l’Agència Catalana de l’Habitatge o la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, i empreses sòcies del CTecno.

La iniciativa va permetre recollir 2.339,52 quilograms de dispositius digitals (com 79 ordinadors i 25 portàtils). La reutilització va evitar la generació de 35.943,73 quilograms d’emissió de CO2 a l’atmosfera.

L’acció d’#esTICenllaçat va ser seleccionada per l’Agència de Residus de Catalunya, l’entitat coordinadora de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR), entre més de 1.000 activitats promogudes per 267 entitats de Catalunya. Ara, el jurat europeu ha valorat el circuit d’economia circular per a la reutilització d’ordinadors i l’ha situat entre els 18 finalistes de tota Europa, és a dir, entre més de 13.400 accions presentades.

Segueix llegint l’original a: ctecno

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain