CATALUNYA / Gairebé 300 municipis catalans ja s’han registrat al projecte WIFI4EU


12 abril 201802.00 Catalunya
x

Fins a 285 municipis catalans s’han inscrit al projecte WIFI4EU, amb el que la Comissió Europea vol proveir de connexió sense fils gratuïta els carrers i edificis públics de pobles i ciutats de la Unió Europea

Aquesta dada suposa que un de cada tres municipis catalans han presentat la seva candidatura en les primeres setmanes. En concret, ho han fet 111 pobles i ciutats de la província de Barcelona, 66 de la de Girona, 63 de la de Lleida i 45 de la de Tarragona. A més, altres consistoris han iniciat els tràmits del registre però encara no apareixen a la base de dades oficial.

Fins al moment, s’hi ha inscrit més de 8.000 municipis de tot el continent i s’espera que la xifra augmenti, ja que hi ha temps per fer-ho fins al 15 de maig.

Quan el període d’inscripció es tanqui, s’obrirà un nou web en el que els ajuntaments hauran de presentar les seves propostes per aconseguir les subvencions.

WIFI4EU ofereix fins a 20 milions d’euros perquè un miler de municipis pugui instal·lar una connexió a la xarxa que sigui gratuïta i de qualitat. Els diners, que poden finançar fins al 100% del projecte, s’hauran de destinar als materials i la seva instal·lació. A més, els consistoris que aconsegueixin aquestes subvencions hauran d’oferir servei durant almenys tres anys.

A partir del 15 de maig els consistoris podran enviar les seves propostes a un nou portal web que obrirà la Comissió Europea

 

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain