CATALUNYA / Es crearà el Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya, projecte de la Generalitat


4 agosto 201709CTIC
x

Nou universitats catalanes i diversas entitats del sector turístic català amb l’impuls de la Generalitat han signat un acord per crear el nou Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística.

El Sistema és una proposta única a l’Estat. Serà una plataforma que aglutini les dades de la major recerca turística que es fa al país. És una idea que neix després de detectar algunes necessitats pròpies del sector turístic, a més, es presenta com una eina eficaç per definir i millorar el model i enfortir a Catalunya com a epicentre turístic a nivell mundial.

També, és l’ocasió per crear sinergies i col·laboracions entre les universitats, les empreses del sector i l’administració per tal d’intercanviar experiències i potenciar coneixements.

El secretari d’Empresa i Competitivitat,  Joan Aregio, ha destacat que “aquest és un dels actes més importants que hem fet en els últims anys des de l’àmbit de la política turística”

El sistema estarà alimentat per bases de dades importants per al turisme, que poden ser turístiques o no; indicadors sobre temes turístics i sistemes de coneixement ad hoc orientats al coneixement de dinàmiques específiques.

L’acord posa de manifest la importància que té el turisme per al país, ja que representa un eix de desenvolupament important a nivell econòmic, cultural i social.

La informació del projecte estarà disponible per ser consultada ja que estarà oberta a tothom, el que generarà més coneixements i informació especifica per millorar o reformular alguns aspectes que fins ara no es coneixien o estaven descuidats.

 

Què diu la premsa / Qué dice la prensa… . . . . . .

Sobre el autor

mm

Patricia


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una revista sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain