CATALUNYA / El sector TIC ja ocupa el 3,5% de la població activa a Catalunya


El secretari Jordi Puigneró va destacar que amb aquestes dades a la mà, ja es pot considerar “com un sector indiscutiblement estratègic a Catalunya, i que exercirà un paper fonamental en l’economia catalana del futur”

El 3,5% de la població activa de Catalunya, és a dir 115.600 persones, treballa en el sector TIC. Això ha suposat un augment del 29% en els darrers anys. A més, ja hi ha 15.077 empreses que es dediquen a les noves tecnologies, amb un augment sostingut superior al 5% anual en aquest període.

Aquestes són les dades més destacades de les que reuneix l’Observatori TIC de Catalunya, un nou instrument d’anàlisi i diagnosi del sector, impulsat pel CTecno amb la col·laboració de la secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.

Precisament, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (STCSD), Jordi Puigneró, i el president del CTecno, Jordi William Carnes, van ser els encarregats de presentar l’Observatori TIC de Catalunya durant la darrera jornada del Mobile World Congress d’enguany.

Aquesta iniciativa és fruit del conveni de col·laboració que van signar les dues entitats en el marc del MWC 2017 per crear un observatori permanent que aglutinés i concentrés tota la informació i els indicadors rellevants del sector a Catalunya. L’objectiu és que el Govern tingui les eines necessàries per crear estratègies de futur ajustades a les necessitats dels actors del sector.

Puigneró va subratllar que “el que no es pot mesurar no es pot millorar, i avui avancem en aquesta línia”. A més, el secretari també va voler destacar que les dades que mostra l’Observatori TIC actualment ja permeten qualificar el sector com a “estratègic i motor de l’economia catalana”.

Aquest projecte vol oferir una visió integral i actualitzada dels indicadors que afecten el sector, així com difondre i facilitar aquesta informació. A més, això permetrà disposar de dades sobre l’evolució de la Societat Digital a Catalunya per adequar les actuacions als diversos agents públics i privats.

Els indicadors que inclou l’observatori són:

  • Indicadors Sector TIC: dades i indicadors sobre les empreses TIC de Catalunya: nombre d’empreses i dimensió, volum de negoci i ocupació del Sector TIC i costos laborals i salarials.
  • Indicadors Societat Digital: dades i indicadors sobre l’equipament i ús de les TIC a llars i empreses catalanes: equipaments, connectivitat, compres i vendes per Internet i tràmits digitals amb l’administració. Es detallen dades per territori, gènere i mida d’empresa.
  • Informes/Estudis: recull d’informes i estudis relacionats amb el desenvolupament de la Societat Digital a Catalunya.
  • Històric Indicadors: en aquest apartat es podrà consultar l’històric de tots els d’indicadors publicats a l’Observatori.

 

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain