CATALUNYA / El CTTC i l’empresa Motec Control creen un sistema per al manteniment remot de maquinària industrial


12 marzo 201802 Catalunya TIC
X

La tecnologia funciona a través d’un smartphone, que permet mesurar a distància tot tipus de paràmetres

El Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) i l’empresa Motec Control han desenvolupat una solució de connectivitat basada en la Internet de les Coses (IoT) per realitzar el manteniment de maquinària industrial de manera remota a través d’un smartphone. L’objectiu d’aquest sistema ‘màquina a màquina’ (M2M, per les sigles en anglès) és reduir el temps de desplegament, els costos operatius i de manteniment en qualsevol tipus d’indústria automatitzada. CTTC és un centre amb acreditació TECNIO, el segell atorga ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- a aquells desenvolupadors i facilitadors del procés de transferència de tecnologia i coneixement.
 .
El producte, anomenat M2Smart, mesura a distància tot tipus de paràmetres registrats pels sensors de les màquines, com ara la temperatura, l’estat de la bateria, els registres de moviment o els errors que han tingut lloc. D’aquesta manera s’evita el desplaçament físic d’equips tècnics i es redueix 16 vegades el temps de desplegament.
 .
Aquest desenvolupament és fruit d’una problemàtica real de Motec Control, empresa de serveis d’enginyeria de disseny i programació industrial que, com a part del procés de manteniment i resolució d’anomalies de la seva maquinària requeria el desplaçament del seu equip tècnic per poder accedir a les dades adquirides pels sensors dels seus equips i/o modificar el software intern. “El principal problema és que normalment la maquinària està instal·lada en llocs remots, on no existeix connexió a internet de banda ampla, i és necessari que els tècnics de manteniment es desplacin a aquestes instal·lacions, amb el consegüent retard i increment al cost del procés”, segons explica Carles Antón, director de Programes d’R+D al CTTC.
.

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain