CATALUNYA / El CESICAT publica el seu informe anual sobre ciberseguretat


Les principals amenaces han provingut de la professionalització dels cibercriminals, l’evolució del ‘ramsonware’ i el continuat robatori d’informació personal i contrasenyes

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya(CESICAT) ha publicat el seu informe anual sobre ciberseguretat, en el que analitza l’estat de la seguretat a la xarxa durant l’any 2017. Per fer-lo, els autors han fet servir la pròpia experiència del Centre i múltiples fonts qualificades, com entitats, fabricants o professionals d’aquest camp.

Segons indica el document, l’any passat van créixer les amenaces a la xarxa, en bona part per un augment de la professionalització dels cibercriminals i per la lentitud a l’hora de poder donar resposta a totes les amenaces que van apareixent.

En concret, el ransomware va ser el gran protagonista de l’any, especialment per l’aparició del Wannacry, que va ser capaç de segrestar més de 300.000 ordinadors en poques hores. A més, l’informe també recull el continuat robatori d’informació personal i contrasenyes que hi ha hagut, i un increment del ciberespionatge i el hacktivisme.

Finalment, s’hi repassa l’evolució de les botnets, el ciberassetjament, l’estat de la dark web o l’explosió de les criptomonedes.

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
  • Aprovecha el fin de semana para profundizar en nuestros contenidos (14 diciembre 2019)
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain