CATALUNYA / Catalunya demostra el seu compromís amb el procés per a la transformació digital


19 septiembre 2017Z-Sin-categoría-definida
X

Els Ajuntaments de Castellar del Vallés, Esparreguera i Manlleu han iniciat el projecte pilot de l’idCAT Mobile Connect, un innovador sistema d’identificació basat en el telèfon mòbil que facilita la gestió dels serveis públics. Els ajuntaments de Catalunya i l’AOC demostren, una vegada més, la seva aposta per apropar l’administració als ciutadans fent ús de la tecnologia i el seu compromís en la transformació digital.

idCAT Mobile Connect és el servei dirigit als ciutadans que combina l’idCAT, el servei d’identificació pública de Catalunya, i el Mobile Connect, el mecanisme d’autenticació que estan impulsant les operadores de telecomunicacions a nivell mundial. Mobile Connect és més fàcil i segur que els mecanismes actuals d’autenticació d’usuari i contrasenya o basats en l’enviament de codis per SMS. Els darrers informes de tendències de seguretat recomanen utilitzar alternatives al SMS.

Té un funcionament innovador, mitjançat una APP que s’instal·la automàticament en la targeta SIM del telèfon mòbil quan el ciutadà es dona d’alta al servei, sense requerir cap acció per la seva part, i que gestiona el procés d’autenticació de forma segura i encriptada. Amb aquest sistema, el ciutadà es pot autenticar davant l’administració amb un sol clic, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. El projecte està impulsat per l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), la Generalitat de Catalunya, la Fundació Mobile World Capital Barcelona, GSMA, i les operadores de telecomunicacions Vodafone, Telefónica i Orange.

 

segueix llegint l’original en: aoc

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain