CATALUNYA / Campanya per reduir l’impacte ambiental derivat del comerç electrònic


30 mayo 2018NOTICIAS
X

Les compres en línia, que acostumen a enviar-se als domicilis, propicien un augment del volum de trànsit a les nostres ciutats, la principal font d´emissions de contaminants i de soroll

La Generalitat ha engegat una campanya a la xarxa per conscienciar la ciutadania de l´impacte ambiental derivat del comerç electrònic. Un impacte que, en general, no està interioritzat i que es vol posar sobre la taula perquè es pugui tenir en compte a l´hora de consumir. Amb el lema «Compres online? Redueix l´impacte offline», el Departament de Territori i Sostenibilitat ofereix recomanacions i bones pràctiques per comprar a la xarxa.

L´auge del comerç en línia

Segons les darreres dades disponibles a l´Idescat, corresponents a l´any 2016, més d´un 30% de la població realitza alguna compra en línia, representant un significatiu increment del 14% respecte l´any anterior. Aquell any també es va registrar un important augment de la freqüència de compres de cada persona usuària. En termes absoluts, s´estima que es van realitzar un total de 38,7 milions d´operacions de compra a través d´internet. El nombre de persones que en van fer ús l´any 2016 va ser un 6,65% superior a l´any anterior, assolint els 2,25 milions d´operacions. I la tendència és a l´alça.

En una part important dels casos, les compres es destinen al domicili de qui adquireix el producte, propiciant un augment del volum de trànsit a les nostres ciutats. Un trànsit que, a les aglomeracions urbanes, és la principal font d´emissions de contaminants i de soroll.

Segueix llegint l’original a: empordaalta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain