CATALUNYA / Blockchain, la propera gran revolució


23 abril 2018Tec Cat
x

Catalunya forma part de la Global Blockchain Ecosystem Network, BECON, l’única plataforma global i intersectorial d’aplicacions del Blockchain que hi ha al món

El passat 9 de març, Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital,va presentar el capítol català de la Global Blockchain Ecosystem Network, BECON.

Amb aquesta adhesió a l’única plataforma global i intersectorial d’aplicacions que fan servir aquesta tecnologia, la Generalitat s’ha volgut sumar a la propera gran revolució a la xarxa. I és que segons larevista del Massachusetts Institute of Technology, “elblockchain significarà per les transaccions el mateix que internet va significar per la informació”.

Informació oberta, segura i immutable

Per fer-nos una idea de com funciona el blockchain, podem fer un paral·lelisme amb les antigues plataformes P2P d’intercanvi d’arxius: la informació que es puja a la xarxa no va a parar a cap servidor centralitzat, si no que es reparteix per una àmplia xarxa d’ordinadors i altres equipaments que fan la funció de nodes. D’aquesta manera, tota la informació està assegurada mentre quedi un sol node en funcionament.

Quina és la diferència amb les antigues xarxes P2P amb el blockchain? Doncs que la informació que reben els nodes ve xifrada de manera que se’n pot veure el contingut, el moment en el que s’ha enviat i des d’on, però no es pot veure qui l’ha enviat.

Tots els nodes que formen part d’una xarxa tenen uns algoritmes prèviament configurats que es fan servir per verificar que la informació és veraç. Quan els nodes han confirmat aquesta veracitat, la informació es converteix en un bloc que s’uneix a la cadena de blocs o blockchain.

 

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
julio 2019
L M X J V S D
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain