CATALUNYA / Autcat considera que la Reforma del Treball Autònom ha fet ‘molt soroll per no res’


14 noviembre 201709CTIC
x

Finalment el text definitiu no ha resolt els greuges comparatius amb el règim general que pateixen els autònoms. Tampoc s’adapta a l’evolució de les relacions laborals i professionals dels temps actuals.

L’organització d’Autònoms de Catalunya – Autcat, adscrita a la patronal catalana Cecot, considera que la Reforma del Treball Autònom ha resultat insatisfactòria, ja que no ha resolt els greuges comparatius amb el règim general que pateixen els autònoms, més aviat generarà una nova discriminació entre els autònoms, en funció de si són propietaris d’una activitat o bé són administradors societaris. No s’entén que s’incorporin determinades prestacions i/o obligacions en funció del tipus d’autònom, com és el cas de la concreció anual a través de la Llei de Pressupostos de la base mínima de cotització de l’autònom societari, aquells que, en algun moment de l’exercici, han tingut contractats almenys 10 treballadors per compte pròpia simultàniament.

Un altre aspecte que tampoc convenç és la possibilitat de compaginar el treball per compte pròpia amb el 100% de la jubilació, si es contracta almenys a un treballador per compte aliena. Amb l’entrada en vigor d’aquest articulat, l’autònom perd la possibilitat, recollida per l’Estatut dels Treballadors, d’extingir la relació laboral amb els seus treballadors, indemnitzant-los únicament amb un mes de salari.

Pel que fa a l’àmbit tributari, la insatisfacció del nou redactat encara és més gran, ja que no es solucionen temes que no haurien de ser ni discutibles, tan rellevants com el tractament de l’ús del vehicle. O bé la regla objectiva per deduir les despeses de subministres quan l’activitat es fa en l’habitatge de l’autònom.

 

Segueix llegint l’original en: cecot

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain