BARCELONÈS / La Diputació de Barcelona celebra el dia de les dades obertes


8 marzo 201802 Catalunya TIC
X

En el marc de l’aposta que fa la Diputació de Barcelona per connectar la ciutadania amb el Govern Obert, la corporació se suma aquest dimarts a la celebració del dia de les dades obertes

El portal de dades obertes de la Diputació és un catàleg de 53 conjunts de dades que es publiquen amb formats reutilitzables. Cada visitant pot trobar la informació que li interessi a través del cercador de conjunts de dades i té a l’abast diferents formats per consultar-la, des de visors amb format de mapa, graella o calendari, fins a formats estàndards i interoperables perquè els desenvolupadors d’ aplicacions i webs puguin reutilitzar-la. Aquests últims usuaris tenen a la documentació tècnica tota mena de detalls i exemples sobre com fer servir la interfície de programació d’aplicacions.

dadesobertes.diba.cat permet connectar amb la ciutadania ja que obre canals d’interacció on es permet proposar dades que encara no es troben al catàleg, votar i comentar cada dataset o les propostes d’altres usuaris. També es poden fer preguntes i suggeriments, plantejar dubtes específics de desenvolupament i informar d’apps i webs fetes amb les dades de la Diputació. També es publica el full de ruta del projecte, on es pot veure quines dades utilitzen els sistemes d’informació de la corporació i quan es preveu poder-les alliberar.

La consulta de dades obertes per municipi és una de les novetats de la nova versió del portal, estrenada a finals de l’any passat. Aquest apartat ofereix la informació del catàleg de dades obertes de cada municipi de la demarcació i les dades disponibles a l’API.

El nou portal està construït amb tecnologia DKAN, que és una plataforma de gestió de dades de codi obert basada en Drupal i, assoleix la puntuació màxima de cinc estrelles dins de la classificació de projectes de dades obertes feta per Tim Berners-Lee, director del World Wide Web Consortium (W3C). Això vol dir que les dades poden ser relacionades amb altres recursos en el web mitjançant mecanismes semàntics, que ofereixen una interoperabilitat real entre diferents sistemes i permeten una reutilització molt més eficient.

Segueix llegint l’original a: diba

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain