BARCELONÈS / Investigadors anuncien que la intel·ligència artificial optimitzarà els tractaments de diàlisi


26 septiembre 201709CTIC
x

Investigadors internacionals que participen en la primera Reunió de Ciència i Diàlisi organitzada per l’Hospital de Bellvitge han donat a conèixer les possibilitats que ofereix la intel·ligència artificial per millorar la qualitat de vida dels pacients que se sotmeten a diàlisi.

En un comunicat, l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat ha informat que diversos equips estan donant els primers passos perquè els pacients que necessiten diàlisi millorin el seu dia a dia gràcies a la capacitat dels ordinadorsde prendre decisions intel·ligents.

En aquest sentit, Carlo Barbieri, de Fresenius Medical Care, ha presentat els resultats positius que ha obtingut un sistema d’intel·ligència artificial per ajudar a controlar l’anèmia en pacients en tractament d’hemodiàlisi; mentre que Manuel Angoso, de l’Hospital Verge del Consol de València, ha donat a conèixer una tecnologia que decideix la quantitat de líquid que cal extreure en la diàlisi en funció d’una monitorització contínua de diversos paràmetres.

Els pacients en tractament d’hemodiàlisi han d’acudir tres vegades per setmana al centre mèdic a sotmetre a sessions d’unes quatre hores de durada, que afecten la qualitat de vida del malalt.

Estats Units ia altres països s’han desenvolupat dialitzadors portàtils en diferents assaigs clínics, segons ha apuntat l’Hospital de Bellvitge.

Actualment, a Catalunya hi ha al voltant de 4.700 pacients que se sotmeten a tractament d’hemodiàlisi i diàlisi peritoneal, amb la incorporació de 1.000 malalts nous cada any a aquestes teràpies que substitueixen la funció dels ronyons.

Durant la trobada, Núria Montero, nefròloga de l’Hospital Universitari de Bellvitge i coorganitzadora de la reunió, ha destacat que “treballar amb aparells mèdics que aprenguin de l’experiència i que decideixin pel seu compte davant d’un fet inesperat serà una revolució, amb moltes implicacions tant per als metges com per als pacients “.

 

Original: catalunyapress

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain