BARCELONÉS / Arranca la formació en robòtica i programació per a monitors i monitores de lleure


4 diciembre 201703 Catalunya TIC
New try. Man turning a small robot on while making an experiment

La 4a edició del programa Bitbot.cat, que imparteix l’equip d’Edutec del Citilab, impulsada per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament va començar el passat dijous 30 de novembre amb la participació de 20 persones.

Des de l’any 2016, Citilab col·labora amb el programa Bitbot.cat per contribuir en el foment de les activitats extraescolars de robòtica i programació i, de la mateixa manera, per impulsar les vocacions tecnològiques en els nens i nenes de Catalunya.

Davant de la creixent demanda d’instaurar activitats de programació i robòtica en el món de l’educació, i la importància de desenvolupar les habilitats cognitives des d’edats primerenques, és necessari garantir la formació de personal qualificat en aquest àmbit que, posteriorment, traspassi aquest coneixement als més petits.

Per fer-ho possible, Citilab imparteix cursos formatius i de certificació de programació i robòtica adreçats a monitors i professionals del lleure en el marc d’aquest programa, actuant així com a formador de futurs formadors.

En la nova edició de la formació, que consisteix en un total de 20 hores presencials repartides en 5 sessions de 4 hores cadascuna i 10 hores de dedicació a l’elaboració d’un projecte, els monitors i monitores aprenen amb ScratchSnapSnap4ArduinoBeetleBlocks i AppInventor.

Un cop cursats els dos mòduls presencials, l’alumnat ha d’elaborar el projecte final, que pot ser una experiència educativa amb nens i nenes o un prototip d’activitat pensat per posar en pràctica. Aquests treballs són evaluats per un tribunal format per representants de l’organitzador, de l’entitat col·laboradora, del sector de l’educació en lleure i de la programació i la robòtica educatives.

sigue leyendo el original en: Citilab Cornellà.

Sobre el autor

mm

Redacción Barcelona


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain