BARCELONA / Wisibilízalas 2017 reivindica les dones que treballen en les TIC


14 noviembre 201709CTIC
X

El Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra, Unitat d’Excel·lència María de Maeztu, convoca la segona edició del concurs Wisibilízalas, que anima a grups d’alumnes a crear planes web que donin a conèixer la carrera de dones locals contemporànies que treballin en l’àmbit de les TIC.

.

El concurs buscar lluitar contra els estereotips que associen el treball en tecnologia amb els homes, així com generar espais de reflexió en escoles i instituts sobre la menor visibilitat de les dones en ciència i tecnologia. Ho fa, animant a grups d’alumnes a crear planes web que expliquin la carrera de dones que treballen en l’àmbit de les TIC. D’aquesta manera, pretén donar visibilitat a dones tecnòlogues i científiques i potenciar referències femenines en l’àmbit de la ciència i la tecnologia.

.

S’adreça a grups de màxim 10 alumnes, d’entre 12 i 18 anys, de qualsevol entitat educativa d’Espanya i Llatinoamèrica. Els/les alumnes menors de 12 anys poden participar en la categoria Wisibilízalas Junior.

Els equparticipants hauran de crear una pàgina web en la qual descriguin la carrera (biografia, resultats destacats, curiositats…) d’almenysdues dones locals contemporànies que treballin en l’àmbit de les TIC. Hi podran incloure text, fotos, vídeos… i l’idioma és lliure.

Es valorarà la creació de perfils que encara no estiguin publicats a la Viquipèdia (s’afegiran després del concurs en aquesta enciclopèdia, amb la col·laboració de Viquidones). Des de l’organització es facilita un llistat de dones rellevants, però es valorarà que els equips participants proposin altres dones referents. A més, al compte de Twitter @wisibilizalas s’aniran publicant més candidates.

Els premis seran:

  • 1r premi: Impressora 3D categoria I
  • 2n premi: Impressora 3D categoria II
  • 3r premi: 5 kits Makey Makey
  • Wisibilízalas Junior: Impressora 3D (estudiants menors de 12 anys)

Els grups s’hi podran inscriure fins al 23 de novembre de 2017 i tindran temps fins al 17 de gener de 2018 per realitzar la feina. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el 26 de febrer en el marc del YoMo Festival.

 

Original en: punttic

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain