BARCELONA / Un guia virtual per a persones amb discapacitat


8 enero 201809CTIC
x

El Joel -nom fictici- surt cada dia de casa per anar a treballar a un centre especial de treball (CET) pròxim a Barcelona. Hi arriba gràcies a la combinació de dos transports públics, i normalment l’acompanya una persona perquè no es despisti de la ruta

Aquesta rutina o similars són les que segueixen centenars de persones amb discapacitat a Catalunya. Aviat, però, la prova pilot d’una aplicació per a smartphones pot contribuir a garantir més autonomia a les persones amb discapacitat i a fer que puguin fer els seus trajectes soles però monitoritzades a distància per tota la xarxa de transport públic integrat.

L’aplicació APP&Town ja funciona a Mont-real, al Quebec, on serveix perquè moltes persones puguin fer els seus desplaçaments autònomament cada dia amb la tranquil·litat que saltarà l’alerta si es desvien del seu trajecte marcat prèviament al telèfon. El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en va conèixer el funcionament al Canadà en un viatge fa uns mesos i ara prepara una prova pilot per provar el funcionament d’aquesta mateixa eina a la xarxa de transport públic catalana a partir de l’any que ve. Segons ha pogut saber l’ARA, l’assaig es farà amb uns primers cinquanta usuaris que viatgen per qualsevol de les corones que gestiona l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i que ho fan amb el bitllet bonificat en un 80% del preu.

Segueix llegint l’original a: ara

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain