BARCELONA / Pla per digitalitzar el comerç de proximitat


12 marzo 201802 Catalunya TIC
x

 “Volem donar més capacitat per competir davant les noves tecnologies per preservar aquest model de comerç de proximitat, de qualitat, que és el que caracteritza la nostra ciutat.” Agustí Colom

L’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa facilitarà una eina perquè els comerciants puguin fer una diagnosi del seu nivell de maduresa digital i planificar l’itinerari d’accions recomanades per avançar en aquest procés. Aquest diagnòstic els permetrà posteriorment accedir als ajuts municipals per a la digitalització, que se centraran especialment en els comerços amb un perfil digital més baix.

Es definiran diferents itineraris formatius segons el nivell de digitalització de cada usuari, a més de serveis d’assessorament i acompanyament en el procés, subvencions per fer front a les inversions necessàries o implantacions de proves pilot tecnològiques a petita escala per fer front a demandes del sector o dels consumidors.

A més es crearà un catàleg d’aplicacions digitals per al comerç que informi de les principals novetats o de casos d’èxit que puguin servir d’inspiració a altres comerciants.

Segons l’Estudi de maduresa digital, del 2017, només un 7,71% dels comerços de la ciutat tenien un nivell avançat. L’estudi constatava, a més, una bretxa digital segons el tipus de comerç i la ubicació en el territori, que es pretén reduir amb aquesta mesura.

Segueix llegint l’original a: barcelona

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain