Barcelona ocupa la tercera posició del rànquing de smart cities al món, segons la Universitat de Glasgow


4 marzo 20190 Top
20190304074247-Z-FOTO-BDOT-5.jpg

Londres, Singapur i Barcelona encapçalen el rànquing de ciutats que lideren les smart cities en el món segons un estudi liderat per la Universitat de Glasgow (Escòcia) i desenvolupat en col·laboració amb universitats de Països Baixos, Anglaterra i França.

En total són 27 les ciutats que formen part d’aquesta llista de smart cities més importants del món, un nombre reduït d’una llista total de 5.550 ciutats amb més de 100.000 habitants que es van incloure en aquest ampli estudi. La investigació s’ha basat en un estudi complet dels recursos i documents que apareixen en els seus webs i que versen sobre el concepte de smart city.

Capitals influents i evolució com smart city

Entre els troballes de l’estudi , que ha estat publicat aquest mateix mes de febrer al “Journal of Urban Technology”, centrats particularment en els aspectes de governabilitat de les smart cities, s’ha trobat que la gran majoria de les ciutats que formen part del rànquing eren ciutats capitals del país al qual pertanyien o ciutats catalogades com capitals del món, és a dir, ciutats conegudes per la seva importància i influència.

“El nostre estudi va trobar una forta presència de ciutats líders o de capitals mundials, revelant una connexió propera entr

Leer noticia completa en enginyeriainformatica.cat

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
  • Aprovecha el fin de semana para profundizar en nuestros contenidos (23 noviembre 2019)
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain